Nationala

Bun venit, prietene!

Articol de Justin Gafiuc, George Ştucan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tom Ovrebo, norvegianul care a condus pro-România meciul cu Italia de la Euro, va arbitra pe 20 august "amicalul" cu Letonia, de la Urziceni

Ce coincidenţă! La două luni după ce i-a ajutat pe Chivu şi compania în meciul cu Italia de la Euro (1-1), brigada norvegiană Ovrebo - Holen - Randen vine in corpore la Urziceni să arbitreze "amicalul" România - Letonia, programat pe 20 august!

Gol valabil anulat Italiei
"Centralul" nordic e cel care, pe semnalizarea tuşierului Jan Petter Randen, a anulat un gol perfect valabil marcat de Luca Toni în prelungirile primei reprize şi a acordat un penalty discutabil pentru "tricolori", ratat însă de Mutu în minutul 80. După acea întîlnire, care a iscat furia nemăsurată a federaţiei italiene, UEFA a renunţat la serviciile lui Ovrebo pentru fazele ulterioare ale competiţiei, mai ales că însuşi cel în cauză a admis greşelile!

Ora recompensei
Delegarea vine să confirme faptul că, după o lungă perioadă în care România a fost defavorizată constant de arbitri, situaţia s-a inversat cu 180 de grade. Prezenţa imediată a lui Ovrebo la Bucureşti lasă loc suspiciunilor că e vorba de un soi de recompensă sau gest de mulţumire din partea FRF pentru "centralul" norvegian după episodul de la Zurich. Prestaţiile favorabile "tricolorilor" s-au înmulţit după intrarea în Comitetul Executiv al UEFA a lui Mircea Sandu, prieten foarte bun cu Angel Maria Villar, şeful federaţiei spaniole şi preşedintele Comisiei de Arbitri a forului continental.

Fără înfrîngere cu Ovrebo
Înaintea remizei cu Italia de la Euro, Ovrebo a mai arbitrat o altă partidă a "tricolorilor", 2-1 cu Macedonia (martie 2005), în deplasare, în preliminariile CM 2006. De asemenea, norvegianul a mai condus şi întîlnirea Lazio - Dinamo (1-1), august 2007, în turul 3 preliminar din Champions League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.