Liga 1

Neşu, în ghearele "Fiarei"

Articol de Dan Udrea   —  sâmbătă, 09 august 2008

Lăcătuş îl bănuieşte pe fundaşul stînga că s-a dat lovit înaintea meciurilor cu Braşov şi Poli Iaşi





După Rada şi Lovin, un alt fotbalist al Stelei a intrat în dizgraţia lui Lăcătuş. Este vorba despre Mihăiţă Neşu, care l-a scos din sărite pe tehnicianul vicecampioanei.



"Fiara" îl bănuieşte pe fundaşul stînga că a simulat accidentări înaintea meciurilor cu FC Braşov şi cu Poli Iaşi. Simţind că nu va fi titular nici contra "stegarilor", nici împotriva moldovenilor, dar fiind şi supărat că Petre Marin e mereu preferat înaintea lui, Neşu s-ar fi dat lovit la ultimele antrenamente dinaintea acestor partide pentru a nu mai sta în cantonament alături de celelalte rezerve.



"Mă doare piciorul"



Săptămîna trecută, cel poreclit "Bichon" a invocat dureri la picior. El n-a mai rămas în cantonament pentru întîlnirea cu FC Braşov, în care urma să fie rezervă, iar Lăcătuş n-a mai avut pe bancă nici un fundaş lateral de meserie.



Joi, Neşu a reacţionat la fel. S-a pregătit normal, iar la final, "Bichonul" s-a plîns: "Mă doare piciorul". A fost momentul în care Lăcătus şi-a ieşit din fire! "Cum se face că pe ăsta îl apucă doar la ultimul antrenament înaintea meciului?".



Medicul: "N-are nimic"



"Fiara" s-a enervat, l-a chemat pe doctorul Radu Paligora şi i-a cerut să-l examineze pe Neşu pentru a vedea dacă, într-adevăr, acesta are vreo accidentare. Verdictul medicului? "Nu, nu sînt probleme deosebite!". Lăcătuş a luat foc! Nu l-a lăsat pe fundaşul stînga să plece acasă, ci l-a inclus în lotul pentru deplasarea de la Iaşi. Mai mult, aseară l-a titularizat tocmai pentru a-l odihni pe Petre Marin, cel care va juca din primul minut miercuri, la istanbul. Tot aseară, şi Gigi Becali a aflat despre incidentul dintre antrenor şi Neşu.





Gigi l-a mai ameninţat o dată!



Neşu nu se află la prima abatere de această natură. În urmă cu exact un an, la Steaua - Zaglebie 2-1, el fusese ţinut rezervă de Hagi şi la final a plecat nervos la vestiare, fără a mai merge alături de colegi să salute galeria. Gigi Becali a răbufnit atunci: "Neşu să nu mai facă astfel de lucruri! Indiferent că e titular sau rezervă, să nu mai aud pe nimeni că face gură pentru că nu joacă. Mie nu-mi trebuie atmosferă la echipă, să fie clar!".





În 2005 a vrut să renunţe!



În urmă cu puţin timp, Neşu a recunoscut că a fost la un pas să-şi încheie cariera în sezonul în care Steaua era antrenată de Zenga. "A fost un moment cînd chiar mă gîndeam să renunţ la fotbal. S-a întîmplat în sezonul 2004-2005, cînd stăteam mai mult prin tribună şi îmi pierdusem încrederea în mine. Apoi, în vara lui 2005, a venit Protasov şi totul s-a schimbat în bine pentru mine", a spus fundaşul stînga. 



7 antrenori a avut Neşu în cei 7 ani petrecuţi în Ghencea: Victor Piţurcă, Walter Zenga, Oleg Protasov, Cosmin Olăroiu, Gică Hagi, Massimo Pedrazzini şi Lăcătuş



31 de meciuri a bifat Neşu în Europa pentru Steaua, fiind pe locul 7 în lotul actual, după Rădoi (43), Lovin (40), Ghionea (39), Nicoliţă (38), P. Marin (37) şi Goian (33)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.