Liga 1

Tari doar la mijloc

Articol de Beniamin Osman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Turcii au probleme în apărare şi în atac. Bilanţul amicalelor din vară: un eşec, 5 remize şi o singură victorie, împotriva unei echipe de amatori


Patru zile. Atît au mai rămas pînă la prima manşă a "dublei" de foc Steaua - Galatasaray. Turcii au intrat în linia dreaptă a pregătirilor o dată cu disputarea ultimului amical, 0-0 cu Bursaspor, meci jucat joi seara. Cum arată Galata în acest moment?

PORTAR
Rămîne tot Aykut

Venirea lui De Sanctis, de la Sevilla, a creat concurenţă, însă italianul va mai avea nevoie de acomodare şi aproape sigur nu va fi folosit împotriva Stelei. Va apărea tot Aykut, un goalkeeper ale cărui evoluţii foarte bune din 2008 au fost continuate în amicale.

DEFENSIVĂ
Tineri pe benzi, bătrîni în centru

Chiar dacă n-a primit gol în ultimele două jocuri de verificare, defensiva pare a fi călcîiul lui Ahile în trupa lui Skibbe. În centrul apărării se mizează în continuare pe veteranii Emre Aşik (34 de ani) şi Servet Cetin (27 de ani). A fost adus însă portughezul Meira, care n-a dat randament în partidele de verificare şi probabil nu va fi titularizat.

Pe flancuri sînt lupii tineri, Ugur (21) sau Sabri (24) pe dreapta şi Hakan Balta (24) sau Erdem (19) pe stînga, însă ei au tot fost schimbaţi în toate meciurile tocmai pentru că nici unul n-a avut evoluţii foarte bune.

MIJLOCAŞI
Patru guri de foc

Punctul forte al Galatei e, fără discuţie, linia mediană. Skibbe ştie deja cei 4 titulari. De la dreapta la stînga: Hasan Şaş, Mehmet Topal, Ayhan, Arda Turan. Primul a rămas şi la 32 de ani fotbalistul care aleargă cel mai mult şi joacă fiecare fază la sacrificiu. Arda e responsabil cu driblingurile, iar Topal cu închiderea culoarelor şi cu "torpilele" lansate de la peste 20 de metri.

ATAC
Doar Nonda

Galata a marcat de doar 5 ori în 7 amicale disputate contra unor adversari modeşti. Mult prea puţin pentru o echipă care l-a îndepărtat pe Hakan Sukur, iar după amicalul cu Bursaspor l-a pierdut şi pe Umit Karan, accidentat. Singurul pericol poate veni de la Nonda, cel mai bun atacant al trupei lui Skibbe în pregătiri.

Amicalele lui Galatasaray din această vară

2-0 cu VfB Homberg (Germania, amatori)
1-1 cu SC Paderborn (Germania, liga a III-a)
1-1 cu Lokomotiv Sofia (Bulgaria, liga I)
0-0 cu Gent (Belgia, liga I)
1-2 cu Hoffenheim (Germania, liga I)
0-0 cu TSV 1860 Munchen (Germania, liga a II-a)
0-0 cu Bursaspor (Turcia, liga I)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.