Olimpiada 2008

Încălzirea perfectă

Articol de Marian Ursescu, Luminiţa Paul  —  duminică, 10 august 2008

"Naţionala" feminină a României a învins detaşat ieri Kazahstanul, după o repriză secundă dezlănţuită


Abia ora 9:00 în România cînd handbalistele lui Tadici şi Muşi au auzit fluierul de începere al primului lor meci la ediţia actuală a Jocurilor. La Beijing era ceasul 14:00 şi două partide se disputaseră deja. Pînă la urmă, nu putea fi un debut de turneu mai reconfortant pentru românce decît acesta, chiar dacă motoarele s-au turat lent în prima repriză. Chiar şi aşa, ele au avut în permanenţă cîteva goluri în faţă, care le-au permis să respire mai în voie. Carmen Amariei a luat rapid două eliminări de 2 minute şi antrenorul Tadici a decis s-o lase pe bancă, pentru a nu risca ieşirea definitivă din joc.

Cu Elisei, Brădeanu şi Olteanu inspirate şi Neagu punctînd de la 9 metri în momente importante, România a intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri: 13-10. La începutul părţii a doua, kazahele au reuşit să se apropie la cea mai scurtă distanţă, o singură lungime, 13-12. A fost însă parcă sirena trezirii definitive a jucătoarelor noastre. Pe rînd, Stanca, Lecuşanu, Amariei, Meiroşu sau Maier au găurit poarta apărată cînd de Parfenova, cînd de Travnikova. Diferenţa a crescut ameţitor spre final, cînd, de la adversare, doar puternica Olga Ajiderskaia (1,92 metri) s-a mai opus tăvălugului. În poartă, Luminiţa Dinu a avut o repriză secundă excelentă, cu un procentaj pe care l-ar invidia oricine, 61 la sută. Scorul care a îngheţat tabela, 31-19, s-a pecetluit după ce Ramona Maier a înscris ultimul nostru gol chiar cînd era gata să pornească semnalul de încheiere a meciului.

După acest prim pas apăsat cu dreptul, româncele vor întîlni China, luni, de la 14:00, ora României.


Casetă de meci

ROMÂNIA 31 (13)
Elisei 6, Amariei 4, Neagu 4, Stanca 4, Lecuşanu 3, Olteanu 3, Maier 3, Brădeanu 2, Meiroşu 2.
Antrenor: Gheorghe Tadici

KAZAHSTAN 19 (10)
Ajiderskaia 10, Iakovleva 2, Pikalova 2, Portova 1, Tiapkova 2, Iliuhina 1, Markovici 1.
Antrenor: Lev Ianiev

"Sînt mulţumit de angajamentul şi dăruirea fetelor. România va juca de la meci la meci mai bine. Cu China va fi presiunea publicului, dar nu ne sperie"
Gheorghe Tadici








"Ştiam că vom întîlni o echipă bună, care a eliminat Coreea de Sud în preliminarii, dar noi am venit în China să cîştigăm aurul"
Carmen Amariei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.