Liga 1

Rădoi-Goian în defensivă?

Articol de Dan Udrea   —  luni, 11 august 2008

Lăcătuş e tentat să-l folosească pe căpitanul echipei în mijlocul apărării, iar la mijloc va reveni titular Ovidiu Petre, lîngă care va evolua Tiago sau Lovin





Rădoi, Goian, Ghionea, Rada, Baciu. Lăcătuş are la dispoziţie 5 fundaşi centrali pentru meciul de la Istanbul. Cu toate că la Iaşi a folosit 3 dintre ei, trimiţîndu-l pe Mirel ca mijlocaş la închidere, pentru partida din turul 3 al Ligii Campionilor "Fiara" este tentată să-şi recheme căpitanul în defensivă.



Cel mai probabil, Rădoi va evolua fundaş central în partea dreaptă, urmînd să joace alături de Goian. Decizia de a-l folosi pe Mirel tot ca stoper e determinată şi de faptul că de acolo poate coordona mult mai bine sistemul defensiv. În plus, Pedrazzini i-a transmis lui Lăcătuş că pericolul numărul 1 poate veni de la Nonda, atacantul de culoare al campioanei Turciei, astfel că e nevoie în apărare de viteza de reacţie a căpitanului roş-albaştrilor.



În aceste condiţii, la mijlocul terenului, "Fiara" va folosi tot un sistem cu doi închizători. Primul va fi Ovidiu Petre, menajat la Iaşi tocmai pentru a fi proaspăt la ora meciului cu Galata. Al doilea mijlocaş defensiv va fi ales dintre Tiago şi Lovin. Cel din urmă are de partea lui experienţa meciurilor în cupele europene, dar prestaţiile din acest debut de sezon au lăsat mult de dorit şi în plus e un jucător de acelaşi profil cu Ovidiu Petre.





7 meciuri
în ultimii doi ani şi jumătate a jucat Steaua avînd cuplul de fundaşi centrali Goian - Ghionea, adică o medie de un joc la 4 luni



66 la sută dintre meciurile Stelei din ultimul an s-au jucat cu Goian pe teren



Petre nu va rezista 90 de minute

Chiar dacă a fost menajat la Iaşi, Ovidiu Petre nu va putea duce toate cele 90 de minute în partida de la Istanbul. Cel mai probabil, după minutul 65 va fi înlocuit şi e de aşteptat ca în locul său, la mijloc, să urce Rădoi, iar Ghionea să fie introdus şi să formeze cuplul de fundaşi centrali împreună cu Goian.





"Cu Rădoi pe teren ca fundaş central, chiar nu prea mi-e frică de nici o echipă"

Gigi Becali





Vali Badea refuzat de Buzău

Gigi Becali a intenţionat să-l trimită pe atacantul Stelei la Gloria Buzău, unde să joace măcar pînă la finalul turului. Cel care s-a opus a fost patronul formaţiei din Crîng, Constantin Bucur. "Nu ne trebuie nouă Badea. N-are ce căuta acest jucător la Buzău", a fost reacţia lui Bucur. Vali Badea n-a fost inclus de Steaua pe lista jucătorilor care au drept de joc în "dubla" cu Galatasaray.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.