Liga 1

Ieftin

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cel care l-a bătut pe Vali Negru în tribune la Otopeni - Dinamo a fost amendat cu doar 400 de lei

Amendă de 4 milioane de lei pentru injurii. Aceasta este unica sancţiune dată de Jandarmerie individului care duminică, în tribunele stadionului din Ploieşti, i-a tras un pumn în faţă lui Vali Negru, fotbalistul Otopeniului.
Doar amendă întrucît nici clubul din Otopeni, nici Negru nu au depus plîngere împotriva agresorului. Iar Jandarmeria nu se poate autosesiza: "Nu ne permite legea"! Bătăuşul poate veni în continuare pe stadioane.
Suporter al lui Dinamo, el l-a agresat pe Negru la capătul unui schimb de replici cu acesta. Bodyguarzii acreditaţi de gruparea gazdă au intervenit, l-au înşfăcat pe agresor, indicat de restul spectatorilor, şi l-au scos în afara arenei. După ce şi-a revenit din şocul loviturii, fotbalistul a părăsit stadionul, urmat de părinţii săi şi de părinţii.


"Clubul gazdă trebuia să-l protejeze pe Negru. Ce căuta el să stea acolo?"
Vasile Turcu, acţionar Dinamo


Amenzi egale cu un pumn

> conducerea unui vehicul cu tracţiune animală neînregistrat: amendă între 315 şi 700 RON
> conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusă medicală, triunghiuri reflectorizante şi stingător pentru incendii omologate: amendă între 140 şi 175 RON
> perturbarea liniştii publice: amendă 500 RON
> parcarea autovehiculului într-un loc nepermis: amendă 250 RON


"Nu depun plîngere!"

Negru e îngrijorat de situaţia medicală a mamei sale, şocată de cele întîmplate pe stadion, dar spune că nu vrea să-i facă rău agresorului

- Vali, de la ce a pornit incidentul de la Ploieşti?
- Au venit cîţiva suporteri ai lui Dinamo să mă înjure. Nu înţeleg de ce, poate m-or fi văzut că ţin cu Otopeniul. Tata era lîngă mine şi i-a împins în primă fază. Au plecat, pe rîndurile de sus, au continuat să mă înjure de toate cele şi nu m-am abţinut şi am replicat şi eu. Am înjurat o dată, aici am greşit, că am ripostat, dar nu mai suportam. După care i-am ignorat, mi-am dat seama că nu rezolv nimic.

- Şi cum s-a ajuns la pumn?
- Au mai trecut vreo 10 secunde, cred, şi au venit 3-4 la mine, iar unul, blond, din cîte am văzut apoi, m-a lovit de undeva din spatele altuia. Am căzut, nu mă aşteptam! Nu înţelegeam de ce a dat ăla în mine. După ce mi-am revenit, am plecat, ca să nu se extindă conflictul.

- Vei depune plîngere?
- Ce rezolv? O bătaie de cap, stat prin tribunale, pentru ce? De ce să-i fac rău ăluia? Ce a făcut a fost o prostie, dar nu vreau să pierd timpul cu procese. Îmi pare rău că venise şi mama la meci. Săraca, era şocată! Are probleme cu inima şi s-a simţit tare rău! Acum e bine. Am zis să vin şi eu să văd meciul cu prietena şi cu familia... Păcat, fotbalul nu trebuie să fie o junglă!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.