Olimpiada 2008

Robie pentru aur

Articol de Marian Ursescu, Luminiţa Paul, Cătălin Tolontan, Cristi Preda (foto)  —  vineri, 15 august 2008

Singurii români care n-au văzut Beijingul sînt prizonierele de lux ale lui Tadici


"De asta am bătut drumul pînă aici, ca să luăm aurul, altceva nu există!", spune Carmen Amariei. Ar fi prima dată în istorie cînd fetele ar lua medalie.

Fără televizor în cameră
Pentru asta, în blocul A 12, acolo unde locuiesc fetele lui Tadici, e o concentrare care l-ar enerva pe Pierre de Coubertin. Masă, antrenament în "Gymnasium",  iar masă, odihnă obligatorie, sală de forţă, vizionare, masă, somn. Şi iar masă. Nici măcar n-au televizoare în cameră!

Le e teamă de noi
"Cred că celorlalte formaţii le e teamă de noi. În afară de Rusia, pe toate le-am bătut şi nu o dată, ci de mai multe ori. Am trecut de faza cînd ne tremura mingea în mînă şi nu ştiam ce să mai facem cînd adversarul lua avans de trei-patru goluri", spune Valentina Elisei Ardean.

Vine şi Olimpiada?
Luminiţa Huţupan Dinu, portarul ajuns la 37 de ani, spune că dacă nu ar fi fost Olimpiada, s-ar fi lăsat de mult. "Am cîştigat toate trofeele din lume, am luat medalii şi trofee peste tot, dar nu şi la Olimpiadă".

Fără pauză
Toţi sportivii români prezenţi în China, în Satul Olimpic, au avut cel puţin o după-amiază liberă sau o dimineaţă de repaus. Nu şi handbalistele! Antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi le ţin pe fete conectate tot timpul la turneul olimpic."Ne trezim şi adormim cu mingea de handbal în mînă. Dar de asta sîntem aici", anunţă Adina Meiroşu.

"Echipa României e singura care poate să se bată de la egal la egal cu Rusia"
Marit Breivik, antrenoarea Norvegiei

"România poate cîştiga turneul olimpic, dar cu o singură condiţie. Să joace la cel puţin optzeci la sută din handbalul pe care-l ştiu"
Olivier Krumbholz, tehnician Franţa

"Nu vreau să ne întîlnim cu România pînă în finală. Româncele sînt imprevizibile"
Evgheni Trefilov, antrenor Rusia


Palmares handbal feminin la JO

4 Jocurile Olimpice Montreal 1976
7 Jocurile Olimpice Sydney 2000

"Voi ieşi la pensie!"
Gheorghe Tadici a lăsat să se înţeleagă că turneul olimpic de la Beijing va fi ultimul la cîrma "naţionalei".  "Cine nu-şi doreşte să urce pe podium? Voi ieşi apoi fericit la pensie!", spune rîzînd tehnicianul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.