Olimpiada 2008

"Şcoala românească a murit o dată cu cea rusească"

Articol de Cătălin Tolontan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Răzvan Florea susţine că trebuie schimbată şi "cultura antrenorilor"

După 8 ani şi a treia Olimpiadă, Răzvan Florea a ales să se retragă zîmbind şi lovind la temelie inerţia nataţiei româneşti.

Înotătorul a ieşit calm în zona mixtă care duce de la bazin la vestiare. "E timpul să se schimbe mai multe lucruri în nataţia noastră", a spus ocupantul locului 7 din cursa de ieri şi cel care la Atena cucerea, la 200 m spate, prima medalie masculină a nataţiei noastre.

Călătoria sa olimpică începea la 20 de ani, la Sydney. "De atunci şi pînă acum a cîştigat aproape trei secunde", şi-a amintit el. "Aşa am rămas trei Olimpiade în primii 7! Cu muncă. Dar nu e suficient pentru nataţia noastră în ansamblu. Noi sîntem o generaţie, alţii aruncă mereu sportivi noi în apă". El a mai spus: "Nu avem nevoie doar de baze, ci şi de o altă cultură a antrenorilor. Priviţi podiumurile de la Beijing! Şcoala rusească a murit şi o dată cu ea şi cea românească! E nevoie de alţi antrenori, nu doar de alţi sportivi".

Florea şi-a reluat provocarea de la campionatele naţionale: "Dacă se reface bazinul din Constanţa, mai stau un an, doi şi concurez. Altfel, nu ştiu. Voi vedea. E timpul să mai trec şi pe acasă!".

"În ultimii doi ani, de cînd nu mai avem bazin la Constanţa, nu cred că am stat acasă trei luni legate. Asta nu e viaţă"
Răzvan Florea

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.