Liga 1

Arbitrează Tudor!

Articol de Dan Udrea  —  joi, 21 august 2008

Gheorghe Constantin a decis să mizeze pe "centralul" nr.1 din România la cel mai încins meci al începutului de campionat

Cu 3 zile înaintea fluierului de start al derby-ului Rapid - Dinamo, Gazeta Sporturilor vă oferă în premieră numele arbitrului care va fluiera duminică seara la ceea ce se anunţă cel mai dur meci al debutului de sezon. CCA a decis ca Alexandru Tudor să fie delegat la întîlnirea din Giuleşti.

După ce şefii comisiei s-au consultat, Gheorghe Constantin l-a ales pe cel care este plasat pe primul loc pe lista FIFA. În plus, un alt motiv pentru care Costică "Vîlcea" a mizat pe Tudor este faptul că el e cel mai exigent "central" din lotul naţional. "La ce război s-a declanşat înaintea acestui derby, cu siguranţă şi jocul va fi foarte dur şi atunci e nevoie de un arbitru cu mînă de fier", a fost explicaţia unuia dintre colaboratorii şefului CCA.

În acest moment, Tudor este plasat excelent pe plan extern, după ce a fost promovat în ianuarie în Premier Class, a doua categorie valorică a arbitrilor de la UEFA. După Corpodean, Tudor este cel mai vechi arbitru român activ pe lista FIFA, unde a fost promovat acum 8 ani.

10 la sută din meciurile jucate în deplasare de Dinamo cu Tudor la centru, adică unu din 10, s-au terminat cu victoria "cîinilor"

82 la sută din partidele jucate de Rapid pe teren propriu cu Tudor arbitru, adică 9 din 11, s-au terminat cu victoria giuleştenilor

3 ani au trecut de cînd atît Rapid, cît şi Dinamo, au pierdut ultimul joc cu Tudor la centru: FC Naţional - Dinamo 2-1 (noiembrie 2005), FC Naţional - Rapid 1-0 (august 2005)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.