Preliminarii CM 2010

"Acceptabil"

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 22 august 2008

Presa austriacă a evidenţiat ieri cîştigurile şi lipsurile "naţionalei" cu Bruckner pe bancă

Eficienţă, Scharner şi Janko. Acestea sînt, în opinia austriecilor, marile cîştiguri ale adversarei "tricolorilor" în preliminariile CM 2010 (1 aprilie 2009) cu Karel Bruckner selecţioner. "Eficacitatea dovedită în prima repriză e singurul aspect pozitiv pe care l-am înregistrat la debutul lui Bruckner. Băieţii au fost de două ori în faţa porţii Italiei şi de două ori au marcat. Senzaţional!", a punctat fostul internaţional Hans Krankl după amicalul de miercuri cu campioana mondială (2-2), disputat la Nisa.

Cotidienele vieneze Kurier şi Krone au remarcat inclusiv flerul cehului, care i-a convocat, surprinzător, pe Scharner şi pe Janko: "Scharner a fost disciplinat tactic. Pasele lui au avut mereu adresă. Iar Janko, singurul jucător din campionatul intern titularizat, şi-a impus forţa fizică în duelurile cu italienii şi a marcat primul său gol la ".

Aceleaşi ziare critică, în schimb, vraiştea din apărare. "Lui Garics i-a lipsit agresivitatea, Prodl a stat departe de adversar, în vreme ce Stranzl a avut mari probleme cu rapizii atacanţi italieni, înscriind în proprie poartă", au sunat principalele acuze.

"Mai avem mult de muncă. Combinaţiile nu ne-au ieşit aşa cum mi-aş fi dorit"
Karel Bruckner, selecţioner Cehia

Lippi, impresionat
Revenit pe banca Italiei, după o pauză de doi ani, Marcello Lippi i-a lăudat pe austrieci. "Ştiam că nu ne va fi uşor cu ei. Ne-au dominat fizic şi au fost mai proaspeţi. De aceea sînt mulţumit cu rezultatul", a punctat tehnicianul cu care squadra azzurra a cîştigat titlul mondial în 2006.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.