Liga 1

Ioan Ovidiu Săbău: "Sâmbătă vom juca pentru public!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 22 august 2008

Ioan Ovidiu Săbău, tehnicianul celor de la Gloria Bistriţa, a vorbit pentru gsp.ro despre meciul pe care echipa sa îl va disputa în compania Stelei în etapa a 5-a a Ligii 1. "Moţul" susţine că pentru bistriţeni este importantă impresia lăsată suporterilor şi totodată are mare încredere în capacitatea lui Tătăruşanu de a ajunge portarul naţionalei în următorii ani.
 
- Domnule Săbău, la Bistriţa vine Steaua, iar "roş-albaştrii" au avut probleme aici în ultimele sezoane. Ce aşteptaţi de la acest meci?
- Aştept ca jucătorii să pună inimă multă în acest joc. De asta avem nevoie, de dăruire şi hotărâre. Vom juca pentru a impresiona tribunele, pentru că vor fi o mulţime de stelişti la Bistriţa! Publicul este cel important.
 
- Cât de mult va conta faptul că Steaua este mai mult cu gândul la Liga Campionilor?
- Eu nu cred că Marius va desconsidera acest meci cu noi, el gândeşte realist şi ştie cât de important este parcursul din campionat al echipei sale.
 
- Dacă aţi fi antrenor în Ghencea, pe cine aţi miza în poartă, pe Zapata sau pe Tătăruşanu?
- Pentru Zapata am tot respectul, dar Tătăruşanu are evoluţii excelente de un an şi jumătate încoace. Valoarea portarilor se vede abia după 2-3 ani, dar "Tătă" a reuşit să impresioneze încă de pe acum. Va fi cu siguranţă goal-keeperul naţionalei în viitorul apropiat!
 
- Cum stăm la nivel de naţională?
- Meciul cu Letonia nu trebuie luat drept un etalon, deoarece a fost un amical, jucătorii n-au dat totul pe teren, iar valoarea naţionalei se vede în calificări, la fel ca şi în preliminariile pentru Euro 2008 :) .
 
- Ce jucător din lotul Gloriei credeţi că poate ajunge în naţională în următorii 2-3 ani?

- Tătăruşanu, bineînţeles :D . În afară de acesta îl mai avem şi pe Călin Târnăvean, care din păcate a fost accidentat şi acum l-am împrumutat până în iarnă la divizia B. Pe lângă aceştia mai sunt Hora, Vagner, Diogo...Gloria Bistriţa are viitor.
 
- De partea cui sunteţi în duelul Rapid - Dinamo?
- Nu vreau să comentez acest meci, pentru că am tot respectul pentru ambele formaţii; ambele mi-au oferit mult şi eu am oferit la rândul  meu. Le respect pe amândouă enorm şi nu pot să dau un pronostic.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.