Liga 1

Prea tîrziu

Articol de Ovidiu Minea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nocturna din Copou s-a aprins abia după 32 de minute, dar Istvan Kovacs deja fluierase finalul meciului


Constănţenii ar putea cîştiga întîlnirea din Moldova fără să fi jucat un minut! Instalaţia de nocturnă a cedat în momentul în care cele două formaţii au ieşit pe teren, iar arena din Copou s-a scufundat în beznă pentru mai bine de jumătate de oră.

Elevii lui Ionuţ Popa şi brigada de arbitri au aşteptat pe gazon reaprinderea nocturnei, dar după 30 de minute “centralul” a pus capăt meciului. În timp ce arbitrul îi trimitea la ves­tiare pe fotbalişti, nocturna a în­ce­put să se aprindă. În ciuda insis­ten­ţelor moldovenilor, Kovacs nu a mai permis începerea partidei şi ie­şenii ar putea pierde partida la “masa verde” cu 0-3. Suporterii fu­rioşi au cerut demisia conducerii, iar oficialii clubului i-au asigurat pe cei care au cumpărat bilet că vor putea intra gratuit la meciul următor.


“Cred că e sabotaj pentru că este imposibil ca la un stadion cu două surse de alimentare să nu meargă nici una”

GHEORGHE NICHITA, primar Iaşi


Regulamentul e neclar
Situaţia din Copou este prevăzută de ROAF în două articole care se bat cap în cap! La articolul 44, în cazul în care nocturna nu funcţionează, iar deficienţele nu sînt remediate în maximum 30 de minute de la ora oficială de începere a partidei, jocul nu se va mai dis­puta, iar gazdele vor fi sancţionate conform prevederilor regulamen­tare. În articolul 83, neîn­ceperea sau întreruperea meciului din cauza nefuncţionării nocturnei se sancţionează cu pierderea meciului prin forfait, dacă nu s-a remediat defecţiunea în maximum 60 de minute! (Mircea Iordache, Bogdan Mirea)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.