Auto

Fără emoţii

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Massa s-a impus într-o cursă în care coechipierul său Raikkonen, grăbit, a luat cu el furtunul de benzină, lovindu-şi şi unul dintre mecanici, care-i alimenta maşina


Pentru Ferrari, cursa de la Valencia nu se va uita prea curînd. În primul rînd, scuderia italiană trebuie să-l felicite pe unul dintre piloţii săi, Felipe Massa. Brazilianul a confirmat încă o dată forma bună în care se află, cîştigînd pe circuitul stradal de la Valencia într-o manieră cate­gorică. Astfel, pilotul, care sîmbătă obţinuse cel mai bun timp din calificări, s-a răzbunat după ghinionul de la Hungaroring, acolo unde cu trei ture înainte de final i-a ce­dat maşina în timp ce se afla pe primul loc. De a­ceas­tă dată nu i s-a mai în­tîmplat nimic într-o cursă prea puţin spec­taculoasă. Po­diumul a fost com­ple­tat de Lewis Hamilton şi Robert Kubica.

Dacă pentru Massa totul a fost roz la Valencia, în schimb pentru coechipierul său şi actualul campion mondial, Kimi Raikkonen, etapa din Spania a fost una de coşmar. În turul 44, pilotul finlandez a intrat la boxe pentru realimentare. Pilotul n-a avut răbdare şi a demarat în timp ce furtunul de benzină alimenta de zor. În drumul său a lovit cu monopostul său şi mecanicul care se ocupa de această operaţiune. Problemele lui Kimi nu s-au oprit aici: 9 tururi mai tîrziu, el a fost nevoit să abandoneze din cauza faptului că motorul i-a explodat.

2 este locul pe care-l ocupă Massa în clasamentul piloţilor, la 6 puncte de liderul Hamilton

4 etape din Formula 1 au fost cîştigate de Massa (Bahrain, Turcia, Franţa şi MP al Europei)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.