Liga 1

Meciul se va rejuca!

Articol de Dan Udrea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

FRF a omis să mai treacă în ROAF-ul ediţia 2008 cît trebuie să aştepte arbitrul dacă nocturna cade înainte de începutul partidei


Răsturnare spectaculoasă de situaţie în cazul meciului Poli Iaşi - Farul. Partida nu s-a mai disputat sîmbătă din cauza faptului că, înainte de start, nocturna a căzut, iar arbitrul a decis, după 30 de minute de aşteptare, să nu mai înceapă jocul, deşi instalaţia de iluminat şi-a revenit după 32 de mi­nute.

Deşi atît ieşenii, cît şi cei de la Fa­rul se aşteptau în prima fază ca meciul să fie cîştigat de cons­tăn­ţeni cu 3-0 la masa verde, situaţia va fi cu totul alta, Comisia de Dis­ci­pli­nă urmînd să decidă, aproape si­gur, ca meciul să se rejoace. De ce?

Explică Gheorghe Constantin, şeful CCA: “În regulamentul FRF din 2007 se specifică în mod clar, negru pe alb, că se aşteaptă 60 de minute. În cel din 2008, nu se mai scrie nimic, cred că s-a omis acest lucru, tocmai de aceea nu înţeleg de ce arbitrul a stat 30 de minute şi nu 15, 40 sau 63. Au citit regu­lamentul la repezeală şi au văzut că scrie de 30 de minute la alte cazuri, gen plasa porţii, marcajul terenului, şi au zis că şi în cazul ăsta e la fel. Fals. Trebuiau să mă sune dacă au studiat superficial. Eu nu influenţez comisia, dar cred că meciul se va rejuca”, a spus Constantin.

“Observatorii de la Iaşi, în loc să-i fie de ajutor arbitrului, l-au influenţat în mod gre­şit. Vina principală e a observatorului de joc”
GH. CONSTANTIN, preşedintele CCA


“Că regulamentul nu e clar e ceva normal pentru FRF. Eu cred că vina e a lui Kovacs. Tinerii arbitri sînt slab pregătiţi din punct de vedere teoretic”
ION CRĂCIUNESCU, fost arbitru internaţional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.