Olimpiada 2008

Cele cinci campioane olimpice ale României de la Beijing şi-au ales ieri maşinile oferite de sponsorii COSR

Articol de Marian Ursescu, Luminiţa Paul, Cristi Preda (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Declaraţia zilei: “Aş fi vrut să aleg maşina roşie, dar băiatul meu mi-a spus: «Vreau negru, negru, negru!»”
Georgeta andrunache, canotoare


O călătorie de mai bine de două ore pînă în oraşul Baodin, de 11 milioane de locuitori, situat la 220 de kilometri de Beijing, dar pe care localnicii îl consideră vecin. Scopul? Vizita la fabrica Great Wall Motors, care produce automobilele Hover, oferite drept premiu de Ale­xan­drion pentru medaliaţii cu aur de la Beijing. De fapt, medaliatele. Patru dintre campioanele olimpice au fost ieri la Baodin ca să-şi aleagă culoarea maşinii de teren evaluate la 17.000 de euro.

Gazdele au întîmpinat mini­de­le­gaţia României cu mare pompă. În faţa intrării erau expuse automobilele, noi şi lustruite, pentru ca medaliatele cu aur să-şi exprime opţiunea.

Alina Dumitru a ales prima
Cea mai rapidă a fost judoka Alina Dumitru. Ea a cîştigat primul titlu olimpic la Beijing, ea a ales prima. N-a stat pe gînduri, s-a oprit la culoarea grena. Imediat, Alina a urcat la volan şi a pozat cu maşina cea nouă. Cano­toarea Georgeta Andrunache a prins locul 2 la viteza alegerii: negrul. “Aş fi luat tot roşu, dar am vorbit duminică seară cu băiatul meu şi el mi-a zis: să fie neagră!”, rîde Geta. Colega ei de barcă, Viorica Susanu, ochise un verde-albastru cu ape, dar cum nu exista culoarea respectivă la modelul oferit de sponsor, a rămas şi ea la grena.

Pentru Constantina Diţă, care a părăsit Beijingul în urmă cu o săp­tă­mînă, a ales cu delegaţie Violeta Beclea. Cîştigătoarea mara­­tonului dorise o nuanţă deschisă, aşa că maşina ei va fi gri-argintiu. Cam­pi­oa­na olimpică la sol, Sandra Iz­ba­şa, era de mult hotărîtă: portocală arsă. Nici această culoare nu era printre cele expuse, dar preşedinta fabricii a liniştit-o, spunîndu-i că se fabrică şi că, în 30 de zile, o dată cu celelalte, va primi exact ce a dorit.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.