Olimpiada 2008

Ce bine e acasă!

Articol de Ionuţ Petrişor   —  miercuri, 27 august 2008

Delegaţia României de la JO a sosit ieri în ţară după un zbor de 10 ore. Rude şi prieteni au ţinut să-i întîmpine pe sportivii “tricolori”





S-a terminat o nouă aventură olimpică pentru România! Beijing 2008 e lăsat în spate. Despre medaliaţii Olimpiadei se va mai vorbi de acum înainte! Restul vor avea timp să se gîndească unde au greşit şi ce puteau face în plus.



DIŢĂ SEPARAT

Ieri, campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, a ajuns în ţară în jurul prînzului direct din Statele Unite. La aeroport, rude şi mulţi ziarişti, care au ţinut s-o întîmpine pe cea care a cîştigat aurul în cea mai solicitantă probă olimpică de la atletism. Uşor stingheră, dar zîmbitoare, Diţă s-a îmbrăţişat cu sora sa, şi a fost strînsă în braţe de mamă. Se com­pa­ră aurul olimpic cu îmbrăţişarea ma­mei? După lacrimile Constan­tinei ai spune că nu. Femeia de 38 de ani nu se simte deloc vedetă şi se comportă absolut normal. Un braţ de flori au acoperit-o pe campioană. “Nici acum nu-mi vine să cred că am luat aurul! Port medalia cu mine peste tot. Londra 2010? Mai e mult pînă atunci”, a spus Diţă. Din spate, fostul soţ, actualul antrenor, Valentin To­mes­cu, zîmbea cu subînţeles.



4 medalii de aur a cucerit România la Jocurile Olimpice



Inventiva Sandra

Zborul de zece ore pe ruta Beijing-Bucureşti a trecut repede. Distracţie şi voie bună în aeronava care i-a adus acasă pe sportivii români. Medaliata cu aur de la sol, Sandra Izbaşa, a vrut să păstreze o amintire cu fiecare dintre colegii din delegaţie. A luat albumul oferit de COSR şi a trecut pe la fiecare sportiv în parte pentru un autograf. Gestul său a fost imediat copiat de întreg restul delegaţiei. La Otopeni, ne­bunie de nedescris. Sute de maşini şi de persoane au blocat accesul la salonul oficial al aeroportului. Flori, zîmbete şi bannere de felicitare. Apariţia aeronavei a stîrnit ropote de aplauze, iar Mihai Covaliu a dat frîu liber bucuriei cînd a apărut pe scara avionului fluturînd “trico­lorul”. Belu şi Morariu i-au strîns în braţe indiferent dacă erau sau nu medaliaţi. Cordonul forţelor de ordine a fost spart de copiii nerăb­dă­tori să-şi îmbrăţişeze mamele. Co­valiu şi-a strîns în braţe bă­ie­ţe­lul, care îi studia atent “chestia” aia strălucitoare de la gît. Judoka Alina Dumitru a avut de departe cea mai mare galerie. Şi la două ore de la a­te­rizarea avionului, tînăra cu zîm­betul perfect mai oferea au­to­grafe în parcarea aeroportului. În­trea­ga delegaţie “tricoloră” va fi pri­mi­tă în această dimineaţă la Co­tro­ceni, de preşedintele Traian Băsescu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.