Liga Campionilor

Iar cu ei!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lyon se întoarce în Ghencea după doi ani. Are alt antrenor, Claude Puel, pentru care s-au făcut transferuri de 60 de milioane în intersezon


De şapte ani, Lyon domină Franţa, dar Champions League rămîne visul preşe­dintelui Jean-Michel Aulas, pe care nici unul dintre antrenorii săi n-a reuşit să-l împlinească. “Sferturile” au fost ultima barieră. Punctul terminus. Mai mult n-a putut.

În urmă cu două sezoane, cu Gerard Houllier pe bancă, Olym­pique a făcut spectacol în Ghencea, învingînd cu 3-0.:SÎn returul de pe Stade Gerland, cînd trupa inter­na­ţională din Lyon era deja calificată din grupă, a fost 1-1, un punct excelent pentru moralul nostru şi pentru contul Stelei.

În această vară, Aulas a continuat să caute formula per­fec­tă. În primul rînd, a adus un antrenor nou. L-a concediat, după numai un an, pe Alain Perrin, ademenindu-l pe Claude Puel, un tehnician la modă în Ligue 1, fost la Lille. Pentru el, preşedintele, care pregăteşte un buget de 250 de milioane de euro, a investit 60 de milioane în transferuri, însă n-are nici un nume mare printre achiziţii.

Şi-a întărit echipa? Greu de spus! I-a pierdut pe Ben Arfa şi pe Coupet şi OL e pe locul 2 în Ligue 1 după trei etape. Şi mai e un semn: Lyon a pierdut Supercupa Franţei după 6 ani de control total.

250 de milioan
e de euro este bugetul anual al lui Olympique Lyon


Carte de vizită

- Club fondat în 1899
- Campioană a Franţei în ultimii 7 ani n Sezonul trecut a adunat 79 de puncte, avînd 4 punct avans faţă de Bordeaux
- Momentan ocupă locul 2 după 3 etape, cu 7 puncte (golaveraj 9-4)
- Are 7 titluri, 4 Cupe ale Franţei, 7 Supercupe, o Cupă a Ligii Franţei
- Antrenor este Claude Puel, 46 de ani, venit în această vară de la Lille
- Are 12 jucători străini de 8 naţionalităţi
- Vedeta este francezul Benzema
- Achiziţii: Ederson (Nice, 15,2), Makoun (Lille, 14), Mensah (Rennes, 9,4), Lloris (Nice, 8,5), Pjanici (Metz, 8), Piquionne (Monaco, 4,5) X Joacă pe Stade Gerland, 41.044 locuri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.