Campionate

Bomba

Articol de Cătălin Popescu, Aurelian Botezatu, Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Brazilianul era aşteptat la Chelsea, dar Real Madrid i l-a vîndut lui City pentru 42 de milioane de euro!

Robinho la Manchester City! Aceasta este bomba transferurilor. În ultima zi de mercato, chiar în ultima clipă, brazilianul a devenit cel mai scump jucător vîndut în vară: 42 de milioane de euro! Şi nimeni nu se gîndea la această tranzacţie, pentru că Real Madrid negociase doar cu Chelsea. Pînă luni. :O

Cînd pe fir a intrat City. De fapt, noul proprietar, grupul arab Abu Dhabi United, care a acţionat imediat. La 7 seara, primul fax a sosit la Madrid: 33 de milioane pentru Robinho. Cu 4 milioane mai puţin decît oferise Chelsea. Propunere refuzată instantaneu. O oră mai tîrziu, suma creştea. 35 de milioane. Din nou răspuns negativ.

"Presidente, plec oriunde!"
Robinho era desfigurat. Ramon Calderon, preşedintele madrilenilor, povesteşte: "Băiatul plîngea. Printre lacrimi, mi-a spus: «Presidente, mi-e indiferent, plec şi la City». Nu e o echipă mare, nu joacă în Champions League, dar el voia să plece din Spania. Oriunde. Mi-a zis chiar că se retrage din fotbal. Se duce în Brazilia şi se lasă". Iniţial, Robinho ar fi vrut să rămînă pe Santiago Bernabeu, însă numai dacă i-ar fi mărit salariul cu 4 milioane: de la două la 6, ceea ce nu s-a întîmplat.

Arabii au insistat. Încă un fax în Concha Espina. 40 de milioane. Deja ibericii erau mulţumiţi. Totuşi, aceeaşi replică: NU. Simţeau că noii patroni ai lui City vor plusa. La 23:00, ultima ofertă. 42 de milioane. Acceptată! Gata, transfer realizat. Robinho la Man. City, cu un salariu total de 30 de milioane în 5 ani. ;)

24 de milioane de euro a plătit Real Madrid în 2005, cînd l-a luat pe Robinho de la Santos
42 de milioane de euro va achita acum Man. City pentru transferul lui Robinho
2 milioane de euro era salariul anual al lui Robinho la Madrid
6 milioane de euro va primi Robinho pe sezon la Manchester pînă în 2013

"Motivele vînzării lui Robinho: indolenţă umană şi lăcomie. De ce a acceptat oferta lui Manchester City? Numai pentru bani"
Ramon Calderon, preşedinte Real Madrid

"Robinho e unul dintre cei mai mari jucători din lume, iar eu sînt încîntat că îl voi putea antrena. City arată că e un club ambiţios"
Mark Hughes, manager Man. City

Va fi prezentat la meciul cu Chelsea
Robinho a părăsit ieri dimineaţă Spania, dar nu s-a îndreptat spre Anglia, ci a ajuns în Brazilia. Internaţionalul carioca va juca două meciuri pentru "naţionala" auriverde în preliminariile CM 2010: cu Chile (deplasare) şi cu Bolivia (acasă), pe 7 şi 10 septembrie. De-abia apoi va ateriza la Manchester şi va fi prezentat pe 13 septembrie, chiar în ziua partidei cu Chelsea, tocmai clubul care a visat să-l achiziţioneze pînă în ultima clipă.

Noul patron de la Man. City va da 666 de milioane pentru transferuri!
După un singur an, Thaksin Shinawatra, fostul prim-ministru al Thailandei, a vîndut clubul Manchester City. A cîştigat din această afacere 100 de milioane de euro. Noul proprietar, un grup de investiţii uriaş din Emiratele Arabe, Abu Dhabi United, a plătit 250 de milioane de euro, dar nu înseamnă mare lucru. Valoarea concernului este estimată la 1.000 de miliarde de euro! Reprezentantul Abu Dhabi United, Sulaiman Al Fahim, a anunţat: "Vrem să cîştigăm Champions League în trei ani. Şi pentru acest obiectiv vom cumpăra 18 jucători cu 666 de milioane de euro! :O Vom avea un impact mai mare decît Abramovici". I-a mai vrut pe Berbatov (Tottenham), David Villa (Valencia) şi Gomez (Stuttgart). I-a ratat.

Real, cu bani dar fară jucători
Campioana Spaniei a alergat toată vara după Cristiano Ronaldo. A refuzat să-i prelungească angajamentul lui Robinho tocmai gîndindu-se că, după sosirea portughezului de la Man. Utd., se va despărţi de brazilian. Acum, a cîştigat 42 de milioane de euro din ultimul transfer, dar a rămas fără Robinho şi n-a venit nici Ronaldo. Un joc pierdut în mercato de preşedintele Ramon Calderon, care l-a ratat şi pe David Villa, golgeterul Valenciei. Deşi oferta madrilenilor era exorbitantă: 55 de milioane! :S

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.