Tineret

“Pentru viitor”

Articol de George Ştucan  —  marţi, 09 septembrie 2008

Emil Săndoi consideră că o prezenţă a tineretului la un turneu final ar fi extrem de benefică pentru ce ar urma în fotbalul românesc


Partida reprezentativei de tineret contra Ţării Galilor este considerată a fi una crucială de către antrenorul Emil Săndoi. “Luăm în calcul doar victoria, pentru că la egal nu sîntem siguri de calificare!:s Tre­buie să încheiem pe primul loc pentru a fi siguri de prezenţa la baraj”, a spus tehnicianul, care a adăugat: “A­ceas­­tă echipă a obţinut re­zul­tate foarte bune în ultimii doi ani, contra unor adversari puternici, atît în amicale, cît şi în jocuri o­fi­cia­le, de aceea sper la o victorie. Avem 19 partide fără înfrîngere, ceea ce înseamnă că rezultatele nu au fost întîmplătoare. Ne dorim calificarea, care ar fi una foarte importantă pen­tru viitorul fotba­lului ro­­mâ­nesc, dar şi pentru ca­rierele ju­că­to­rilor”. :)

Referitor la adversarii din a­ceas­tă seară, Săndoi a spus: “În tur, la Wrexham, am învins prac­tic e­chi­pa mare a galezilor pentru că aveau în lot opt sau nouă jucători de la pri­ma reprezentativă. Acum, a­ceş­tia vor lipsi, dar asta nu înseamnă că pentru noi va fi mai uşor”.


VARIANTE DE CALIFICARE

Dacă batem astăzi, cîştigăm grupa:D şi mergem la baraj indiferent de rezultatul dintre Bosnia şi Franţa. În cazul unui egal la Iaşi, trebuie ca Franţa să nu învingă în Bosnia pentru ca elevii lui Săndoi să rămînă lideri. O victorie a “cocoşilor” la Sara­jevo ar însemna ca “tricolorii” să meargă la baraj de pe locul 2, dacă nu pierd cu galezii şi dacă punctajul îi va situa între primele patru cele mai bune ocupante ale locurilor secunde. (Ovidiu Minea)


HOMEI ESTE ÎNCREZĂTOR
Fost jucător al Ia­şiului, Sergiu Ho­mei şi-a exprimat încre­de­rea că în meciul cu Ţara Galilor selec­ţio­nata U-21 a Ro­mâniei se va impune şi se va califica la baraj: “Pentru noi lucrurile sunt simple: cîştigăm şi mergem la baraj! Vom juca doar la victorie”. Despre publicul din Dealul Copoului, fun­daşul lui Dinamo a punctat: “Su­por­terii ieşeni vor fi ca al doisprezecelea jucător”.;) (Claudiu Petrişor)

GENERATOARE DE REZERVĂ
Pentru a preveni incidentele apărute la meciul Poli Iaşi- Farul, cînd instalaţia de nocturnă a stadionului “Emil Alexandrescu” a cedat, Primăria ieşeană a hotărît ca pentru partida cu galezii să instaleze încă două generatoare de rezervă. Astfel, aceste surse de iluminare suplimentare ar intra în funcţiune în cazul unei defecţiuni. Returul cu Ţara Galilor va începe de la ora 20:00 (în direct la TVR 2), în acelaşi timp cu meciul Bosnia-Franţa. (Claudiu Petrişor)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.