Ciclism

Ullrich şi Boogerd îşi regîndesc poziţia

Articol de Mitică Docan   —  joi, 11 septembrie 2008

Întoarcerea lui Lance Armstrong în plutonul mondial, după trei ani de inactivitate, insipiră din ce în ce mai mulţi rutieri care au părăsit ciclismul profesionist. Printre ei, pe marele rival, germanul Jan Ullrich sau pe căţărătorul olandez Michael Boogerd



Retras în ruşine după scandalul de dopaj Operacion Puerto, la un singur an după campionul american, Jan Ullrich a fost pus pe gînduri de acţiunea texanului. Într-un interviu pentru cotidianul german Bild, Ullrich a fost defensiv: "Nu îmi imaginez cum poate reveni Armstrong, dar dacă el porneşte din nou la drum, atunci aşa trebuie să o fac şi eu :) . Nu m-am gîndit serios, dar nu trebuie să spui «nu» niciodată". Neamţul de 34 de ani a adăugat gînditor: "Situaţia noastră e un pic diferită. Armstrong a părăsit Turul cu o victorie, eu cu o dezamăgire. Încă mă doare acest lucru, dar îi urez mult noroc în tentativa sa".



Olandezul Michael Boogerd, fost loc cinci în Marea Buclă şi cîştigător de două etape, este dispus să acorde mai multă atenţie unei eventuale reveniri în scena sportului cu pedale. "Mi-a trecut prin minte de mai multe ori în aceste zile. M-am antrenat bine în aceste ultime săptămîni şi nu am decît un singur kilogram peste greutatea optimă ca rutier", a spus Boogerd în De Telegraaf. Fost la Rabobank, ciclistul de 36 de ani s-a retras în 2007, după o accidentare la genunchi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.