Tenis

Ziua V

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  vineri, 19 septembrie 2008

Victor Crivoi şi Victor Hănescu încearcă azi, la Arenele BNR, să aducă primele puncte în partidele de simplu din baraj

Victor Crivoi este jucătorul român care va deschide barajul cu India în compania lui Prakash Amritraj. Cu o echipă inedită, care-i include pe Victor Hănescu, Victor Crivoi, Adrian Cruciat şi Horia Tecău, românii speră să trecă şi de cel de-al doisprezecelea baraj disputat în ultimii treisprezece ani şi să se afle din nou în urna de la Madrid, printre cele mai bune 16 formaţii ale lumii.

Crivoi, clasat pe locul 158 în lume, îl va întîlni azi, de la ora 12:00 pe jucătorul numărul unu al Indiei, Prakash Amritraj, care în clasamentul ATP ocupă poziţia 222. "Sînt conectat la întîlnire. Presimţisem că voi juca eu primul meci", a spus cel care a mai jucat o singură dată în Cupa Davis, la întîlnirea cu echipa Coreei de Sud. Veniţi în România în urmă cu trei săptămîni, indienii sînt optimişti în ceea ce priveşte deznodămîntul zilei de azi. "Îmi place să deschid întîlnirea. M-am simţit bine şi cred că pot cîştiga", a spus Prakesh, fiul celebrului fost jucător indian Vijay Amritraj. Al doilea meci de azi îi va avea de părţi diferite ale fileului pe Victor Hănescu, numărul unu din echipa României, şi pe Somdev Devvarman. "Vreau să joc bine, să le dau forţă şi colegilor mei. Nu e nimic nou pentru mine, am mai fost în în această postura şi la meciul cu Ecuador şi a ieşit bine", a spus Hănescu, care a trecut peste oboseala pe care a resimţit-o în timpul BCR Open.

Cele două echipe s-au mai întîlnit de trei ori pînă acum, în 1922, 1969 şi în 1971, românii cîştigînd de două ori, în timp ce indienii o singură dată.

Dublu redutabil
Indienii sînt siguri pe punctul din meciul de dublu. Ei au venit la Bucureşti cu Leander Paes şi Mahesh Bhupathi, multipli cîştigători de turnee de Mare Şlem. Echipa României le propune un dublu inedit format din Adrian Cruciat, debutant în Cupa Davis, şi Horia Tecău. "Sînt între primii zece jucători ai lumii, va fi un meci greu. M-am antrenat săptămîna aceasta cu Adrian şi lucrurile merg bine", a spus Horia Tecău. Acesta a fost dublul anunţat la tragerea la sorţi, dar modificări pot interveni, locul lui Adrain Cruciat putînd fi luat de Victor Hănescu. "Avem un record de victorii foarte bun în Cupa Davis, sper să-l menţinem şi după ce vom pleca din România", a spus Mahesh Bhupathi.

Horia Tecău jucător România
" Avem în faţă o întîlnire dificilă. Sper ca suprafaţa, vremea şi publicul să fie de partea noastră şi să reuşim victoria"

Adrian Marcu căpitan nejucător
"Victor Hănescu are arme mai bune pe zgură. Şi să sperăm că dupa prima zi va fi doi la zero, pentru că la dublu ei au prima şansă"

Victor Crivoi jucător România
"Vreau să-mi iau revanşa pentru meciul pierdut la debut, în întîlnirea cu echipa Coreei de Sud"

Horia Tecău jucător România
"Noi avem prima şansă în această întîlnire"

Adrian Cruciat jucător România
"Sîntem într-o situaţie inedită, cu o echipă inedită. E regretabil că Andrei nu mai joacă, dar toţi sîntem în progres"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.