Liga Campionilor

Cade după pauză!

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Viola a condus duminică la Napoli, dar a fost întoarsă după pauză. La fel a păţit şi la Lyon, nereuşind să păstreze avantajul de două goluri

Steaua trebuie să meargă cu încredere la Florenţa. Viola are şi puncte slabe. A dovedit-o în primele două etape de campionat, a recidivat şi miercuri seară în grupe, la Lyon. Trupa lui Cesare Prandelli cade brusc în repriza a doua, nereuşind să-şi gestioneze avantajul.

S-a întîmplat prima dată la Napoli. Duminică, golul lui Mutu a trimis-o pe Fiorentina cu 1-0 la cabine după o evoluţie bună. A urmat însă scurtcircuitul. Toscanii s-au retras şi le-au permis gazdelor să reintre în meci. Au primit două goluri (1-2), Frey reuşind şi alte parade salvatoare.

"Accidentul" s-a repetat în Franţa, unde au schimbat sistemul de joc, mizînd pe 4-3-1-2 în locul tradiţionalului 4-3-3, şi folosind un romb la mijloc, cu Almiron şi Montolivo pe extreme, iar Felipe Melo şi Kuzmanovici pe diagonala mare. "Dubla" lui Gilardino şi 2-0 de la pauză nu au fost suficiente pentru victorie. Viola a făcut pasul înapoi şi a suferit teribil. Şi dacă nu era Frey, probabil ar fi plecat cu mîna goală. O reflectă cifrele reprizei secunde, cu superioritate netă a lyonezilor. 58% la posesia balonului, 12-1 şuturi la poartă, 8-0 la cornere şi 4-0 la mari ocazii ratate. Iar statistica generală o întăreşte: 39-9 la centrări, 300-161 la pase utile şi 1-0 la bare.

"Mutu se înţelege excelent cu Gilardino"
N-a mai marcat, dar s-a remarcat. Mutu i-a pasat ca la carte lui Gilardino pentru golul doi, dar a şi ratat o situaţie singur cu Lloris. "Gazzetta dello Sport" l-a notat pe român cu 6, apreciind că "a avut două ocazii, una din careu, alta de la distanţă. Apoi i-a centrat perfect lui Gilardino. N-a fost o seară nefastă". Laude şi nota 7, cea mai mare alături de Kuzmanovici şi Dainelli, a primit în "Il Firenze": "Se înţelege excelent cu Gilardino, pe care îl serveşte cu ochii închişi". Altfel, tricoul lui Mutu s-a vîndut la Lyon mai bine decît cel al francezului Benzema.

Revine Gamberini?
O veste proastă pentru Steaua! Pe 30 octombrie, Fiorentina s-ar putea prezenta cu o noutate importantă în defensivă. Gamberini are mari şanse să reintre, înlocuindu-l pe danezul Kroldrup. Accidentat grav la "naţională" chiar în debutul partidei din Cipru, unde a suferit o luxaţie a umărului, fiind operat sub anestezie generală la spital, stoperul viola a făcut ieri un nou consult. Medicul Maurizio Bertoni a opinat că "instabilitatea umărului lezat nu mai este atît de importantă, dar totul depinde de recuperarea tonusului muscular în faza de recuperare".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.