Europa League

Premieră în defensivă

Articol de Cătălin Popescu  —  vineri, 19 septembrie 2008

Peseiro a aliniat aseară o formulă de start inedită, folosind trei fundaşi centrali pentru prima oară de la numirea sa la Rapid

Aşa cum Gazeta Sporturilor a anunţat în exclusivitate încă de miercuri, Peseiro a schimbat sistemul de joc, din 4-4-2 într-unul mult mai defensiv, 5-3-2. Antrenorul Rapidului a încercat să ţină ascuns acest lucru, închizînd presei antrenamentul oficial după doar 5 minute, deşi iniţial perioada de graţie era de un sfert de ceas.

Tehnicianul rapidist i-a băgat miercuri seară în şedinţă pe Maftei, Marius Constantin şi Ricardo Fernandes. Portughezul le-a comunicat încă o dată celor trei sarcinile de joc şi ce anume aşteaptă de la ei în noul modul. La fel şi la plimbarea din ziua meciului, cînd Peseiro a discutat minute bune cu Marius Constantin şi cu Maftei.

O altă surpriză a reprezentat-o folosirea la închidere a lui Daniel Paulista, deşi brazilianul nu jucase decît în amicalul cu Iraklis Salonic. De asemenea, poziţia lui Pitbull în teren a fost una inedită, vîrf de atac alături de Cesinha, nici el obişnuit cu acest post.

Bozo cu infiltraţii
La antrenamentul oficial de miercuri seară, Vladimir Bozovici şi Marius Constantin au acuzat dureri. Dacă la fundaşul central nu a fost vorba decît de o simplă contuzie, se pare că problemele lui Bozo la genunchiul drept sînt mai grave. Medicul echipei a făcut eforturi mari pentru a-l recupera pe muntenegrean, iar aseară Bozovici a evoluat după ce i s-au făcut infiltraţii.

Mesajul lui Peseiro
La şedinţa tehnică de dinaintea meciului, jucătorilor le-a fost proiectat pe ecran un mesaj în care li se cerea să nu rişte totul aseară: "Ne aşteaptă un meci de 180 de minute în care va trebui să fim foarte inteligenţi. "Nu trebuie să uităm că principalul adversar în această dublă sîntem chiar noi. Dumnezeu să ajute Rapid. Mult noroc!".

Încurajaţi de Copos
Chiar înainte de a pleca spre stadion, rapidiştii au fost vizitaţi la hotel de George Copos. Acţionarul giuleştean a avut o discuţie de 5 minute cu jucătorii. "Am mare încredere în voi. Ştiu că puteţi obţine un rezultat bun în această seară", a fost mesajul lui Copos către fotbalişti.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.