Nationala

"Îmi venea să mor"

Articol de George Ştucan   —  duminică, 21 septembrie 2008

La o zi după ce medicii i-au amputat piciorul stîng de la gambă, Viorel Turcu a povestit pentru Gazetă chinurile prin care a trecut



Trecut vineri după-amiază printr-o intervenţie complicată, care l-a lăsat fără o parte din membrul inferior stîng, fostul atacant de la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, Viorel Turcu, a rememorat ieri clipele de calvar: "Din cauza durerii, ajunsesem să vreau să mor. Nu puteam dormi noaptea, iar cînd mă culcam îmi doream să nu mă mai trezesc. Mă mir cum de am reuşit să rezist! Şi acum mă doare, dar e normal după operaţie".

Are forţă să mai rîdă

Bărbatul de 48 de ani e însă optimist: "Urmează o perioadă în care va trebui să mă obişnuiesc cu noua mea condiţie. Abia peste şase luni îmi voi putea pune o proteză". O are alături pe soţia sa, Camelia, care l-a sprijinit în momentele delicate. "Ţi s-a mai luminat faţa!", exclamă femeia, încercînd să-şi învioreze soţul. Şi a reuşit. "Să-mi pun proteza, să-mi schimb dantura şi sînt ca nou!", a glumit Turcu.



Fostul campion al României are motive să se recupereze rapid: "Mă aşteaptă acasă căţeaua mea, Sara. E cel mai blînd pitbull, o iubeşte tot cartierul! Acasă, dormea pe piciorul care mă durea, parcă simţea prin ce chinuri treceam". "Vineri, cînd Viorel se afla în operaţie, era agitată, a plîns tot timpul", a completat şi soţia lui Turcu. Dorinţa cea mai aprigă a fostului atacant e să ia din nou loc pe bancă: "Tot ce vreau e să mai antrenez. Ultima oară am pregătit-o pe Poli Timişoara în liga a doua, cînd patron era Zambon".



Amintiri cu Gicu Dobrin

Viorel Turcu a povestit cu regret amintiri din cariera de fotbalist: "Eram dreptaci, dar golurile spectaculoase le dădeam cu stîngul. Am debutat la Argeş cînd aveam 17 ani, într-un joc cu Bihorul. Aveam nevoie de un egal pentru a fi campioni, iar ei de victorie spre a se salva de la retrogradare. Prin minutul 62, regretatul Dobrin m-a lăsat singur cu portarul advers de la jumătatea terenului şi am egalat. Dar în final, am pierdut".

3 titluri de campion are Viorel Turcu în palmares, cu FC Argeş ('79), cu Dinamo ('84) şi cu Steaua ('87)



11 jocuri în cupele europene are fostul atacant, cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua

Adrian Bumbescu fost jucător Steaua

"Viorel este vecinul meu. E un om de mare caracter, dar care a fost lipsit de şansă. Voi încerca, în limitele putinţei mele, să-l ajut să treacă peste aceste probleme"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.