Liga 2

Florin Marin: “Vorbim la final”

Articol de Florin Dincă   —  luni, 22 septembrie 2008

Florin Marin, tehnicianul Ceahlăului, are un început perfect de campionat, dar spune că o discuţie despre promovare ar fi prematură după doar şase etape





Proaspăt retro­gra­daţi în Liga a II-a, nem­ţe­nii se gîndeau la în­ceputul se­zo­nu­lui să-şi creas­­­că li­niştiţi o trupă de “copii”, iar în timp să atace promovarea. Venirea lui Florin Marin pe bancă a grăbit acest lucru, iar Ceahlăul a început în forţă sezonul, gata să ţintească din nou spre Liga I.



– Domnule Marin, aţi obţinut trei puncte mari la Ploieşti şi, totodată, primul loc.

– A fost o victorie foarte im­por­­tantă pentru noi, obţinută în com­­pania unei formaţii care şi-a pro­pus şi ea promovarea. Practic, pentru noi au fost şase puncte puse astăzi la bătaie. Într-adevăr, sîn­tem pe primul loc, dar la egalitate cu CSM Ploieşti.



“Vrem să formăm o echipă”



– Aveţi un lot foarte tînăr, vă aşteptaţi ca el să răspundă atît de bine cerinţelor dum­nea­voas­tră?

– Lotul e foarte tînăr, practic, e o echipă nouă. Dintre cei vechi au rămas foarte puţini, în rest, avem doar puşti de la Centrul de copii şi juniori şi de la echipa a doua. Ei sînt foarte concentraţi şi joacă cu am­bi­ţie. Cred că acesta este secretul.



– Ce îşi propune Ceahlăul în acest sezon?

– Noi ne dorim să construim o echipă aici, la Piatra-Neamţ, nu ne­a­părat să promovăm. Dorim să for­măm o echipă competitivă şi, dacă rezultatele ne vor avantaja, vom încerca să şi promovăm.



“O serie echilibrată”



– Care sînt formaţiile pe care le vedeţi capabile să lupte pentru promovare în acest sezon?

– E prea devreme să mă pro­nunţ, au trecut doar 6 etape. Sînt multe echipe care-şi doresc să ac­cea­dă în Liga I. Unele au avut un start mai bun, dar campionatul a­bia a început. E o serie echilibrată, un­de Sportul, Progresul, CSM Plo­ieşti şi chiar Dunărea Galaţi pot emite pretenţii.



– Ce ar însemna pentru dum­nea­voastră o eventuală pro­mo­vare?

– Repet, e prea devreme să mă pronunţ. Acum vorbim doar de cele şase etape care s-au scurs. Pînă la final mai sînt destule.





1 singură înfrîngere are Florin Marin, pe banca Ceahlăului, în acest sezon





“Doar cu jucători din propria pepinieră vom putea clădi o echipă puternică, asemenea celei care a rezistat 11

ani în Liga I”

GHEORGHE ŞTEFAN, preşedinte de onoare Ceahlăul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.