Nationala

Alt atac

Articol de Justin Gafiuc, George Ştucan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Victor Piţurcă l-a “ciupit” ieri pe Mutu, despre care a spus că nu i-a ascultat indicaţiile tactice în meciul din iunie, cu Olanda


Selecţionerul a rememorat ieri prestaţia “tricolorilor” din jocul cu Olanda, de la Euro, şi a oferit o explicaţie pentru căderea din repriza secundă: “Ne-a costat că am riscat fără să fi planificat acest lucru. După pauză, Mutu a trecut al doilea vîrf, deşi nu i-am cerut acest lucru, iar pe acea parte s-au creat spaţii mari”. Piţurcă a anunţat că va rămîne la cîrma “naţionalei” şi în cazul unei înfrîngeri cu Franţa: “Nu plec nici dacă luăm bătaie cu 10-0!”.

Tehnicianul a continuat la sport.ro războiul de la distanţă cu Cornel Dinu: “S-a văzut cît de bine l-a sfătuit pe Rednic înaintea jocului cu NEC. D-aia au pierdut! Credeţi că lui Dinu i-a părut rău că a pierdut Dinamo?! Eu accept critica, dar cînd spui că eu mă pricep mai bine la poker sau că nu fac scheme tactice, e o jignire!”.:X El a dez­văluit că parte din meritul aducerii lui Lăcătuş pe banca Stelei îi aparţine: “L-am sfătuit pe Gigi să-l numească antrenor pe Marius, pentru că am considerat că ar fi cel mai potrivit pentru acest post”.


COMITET EXECUTIV FRF

- Prezenţa jucătorilor în faţa Comisiei de Disciplină nu va mai fi obligatorie. Fotbaliştii vor putea fi reprezentaţi la prima instanţă de oficialii echipelor. Măsura le permite jucă­torilor să rămînă la dispoziţia antrenorilor, iar cheltuielile cluburilor vor fi diminuate.

- Victor Piţurcă a lipsit de la şedinţa Comite­tului Executiv în care s-a făcut analiza rezul­tatelor de la Euro. Raportul a fost prezentat de directorul general Ionuţ Lupescu. “Normal era să vină, pentru că sîntem un for de care nu ar trebui să se ferească nimeni din fotbal, cu atît mai puţin antrenorul reprezentativei”, a spus şeful lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan.

- Depunctarea echipelor pentru declaraţiile calomnioase ale conducătorilor a fost scoasă din regulament. Sancţiunile rămîn la nivelul amenzilor şi al suspendărilor oficialilor în cauză.

- FRF şi LPF au anunţat printr-un comunicat comun că au luat decizia de a pune punct oricăror declaraţii reciproc jignitoare sau acuzatoare. “Vrem să servim un exemplu tuturor membrilor afiliaţi ai FRF şi celor din familia fotbalului”, e explicaţia pactului de neagresiune.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.