Nationala

Piţurcă rescrie istoria

Articol de George Ştucan  —  marţi, 23 septembrie 2008

El îl consideră pe Dorinel “de neînlocuit”, iar despre Hagi spune: “Avea execuţii spectaculoase, dar Dorinel era altceva!”:)


Victor Piţurcă nu a uitat con­flictul cu Gică Hagi din 1999, cînd a fost demis după ce a calificat “naţionala” la Euro 2000, fără înfrîngere. Selecţionerul îl pla­sea­ză pe recordmenul de selecţii, Dorinel Munteanu, cu 133 jocuri în tricolor, peste cel mai emblematic jucător român al tuturor timpurilor. “Încă nu i-am găsit un înlocuitor pe mă­sură lui Dorinel Munteanu. E foarte greu să descoperi un fotba­list de genul său. Era un jucător formidabil, care se remarca prin jocul colectiv”, a spus selecţionerul la sport.ro.

Întrebat de Gheorghe Hagi, gol­ge­terul all-time al primei repre­zentative, Piţurcă a fost ferm: “Gică Hagi era capabil să scoată din joc doi-trei adversari şi avea execuţii spectaculoase. Dorinel era însă altceva!”. Selecţionerul a recunos­cut încă o dată că este adeptul jo­cului eficient, şi nu al specta­co­lului: “Întotdeauna caut soluţii ca la finalul jocului tabela să arate avan­taj pentru echipa mea. Nu mă interesează spectacolul!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.