Liga 1

Praz proaspăt

Articol de George Şeitan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Craiova a detronat Unirea din fotoliul de lider, ialomiţenii acuzînd oboseala după egalul cu Hamburg


Urziceniul nu a mai putut re­peta şi ieri jocul excelent pres­tat joi seara la Hamburg (0-0), în prima manşă a turului I din Cupa UEFA. Cu toate astea, tru­pa lui Dan Petrescu a început pro­miţător partida, deschizînd scorul destul de repede (11), printr-un gol pe care şi-au pus amprenta ambii fundaşi centrali ai Unirii. Galamaz a înscris din apropierea porţii, ca un veritabil rugbyst ,;) culcînd, prac­tic, dincolo de linia porţii balonul cen­trat din corner de Tibi Bălan şi deviat cu capul de pivotul Meh­me­dovici.

Oltenii n-au acuzat şocul şi au reintrat imediat în joc. Baird (17) a speculat o ezitare a defensivei ia­lo­miţene şi a egalat, 1-1, cu un şut sec, sub transversală, din centrul ca­re­ului mare. Gazdele au forţat, dar Bor­nescu a cîştigat duelurile de la distanţă cu Mara (31 - şut care a zgî­riat vinclul şi 43), menţinînd astfel egal scorul la pauză.

Ştiinţa a dat lovitura în partea secundă, prin Stoianof (63), care a concretizat singura acţiune peri­cu­loasă a oaspeţilor din toată repriza a doua. În ciuda forcingului dis­pe­rat, Unirea a pierdut meciul şi pos­tura de lider, acuzînd oboseala ieşirii în Europa, dar şi semnalizările eronate din final ale asistentului Eduard Crîngaşu. :(


“A fost un arbitraj ca pe vremea lui Dinamo Victoria şi o atmosferă ostilă ca la Piatra Neamţ. Victoria noastră e meritată”
ADRIAN MITITELU, patron U Craiova


MARTIŞ L-A IERTAT PE BRANDAN
Fază încinsă în finalul primei re­prize. Brandan l-a umplut de sînge pe Dilevski, după ce l-a lovit cu cotul în nas, într-un duel aerian, iar ar­bi­trul Martiş nu i-a acordat nici măcar “galben” argentinianului. În schimb, “centralul” din Focşani n-a stat pe gînduri şi l-a avertizat pe Baird pentru proteste. Decizia i-a dat apă la moară patronului Cra­iovei, Adrian Mititelu, care contes­tase delegarea lui Martiş pe motiv are legături de rudenie cu mana­gerul general al Unirii, Mihai Stoica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.