Liga 1

Rămîn în Europa

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albii au primit informaţii că vor fi pedepsiţi de UEFA doar cu o sancţiune financiară consistentă


Azi, de la 14:00, ora României, Comisia de Disciplină a UEFA va hotărî ce sancţiune va primi Dinamo în urma incidentelor de la Nijmegen. “Cei de la UEFA ne-au cerut opinia. Clubul Dinamo şi cabinetul de avocaţi şi-au ex­pri­mat punctul de vedere către FRF şi forul eu­ropean. Adică măsurile, de­ru­la­rea evenimentelor şi cir­cum­stan­ţe­le în care s-au petrecut in­ci­dentele. Ne-am conformat, acum aştep­tăm!”, :S a spus pre­şe­din­tele CA, Ni­co­lae Badea.

RAPORT FAVORABIL
“Cîinii” sînt încrezători după ce UEFA le-a prezentat raportul de joc în care observatorul englez George Courtney şi-a notat evenimentele. “A relatat tot ce s-a petrecut în tri­bu­ne, nu a scris nimic în plus, nimic urît despre Dinamo!”, a zis Badea.

CE A SCRIS COURTNEY ÎN RAPORT?

1 A precizat că nu era necesară întreruperea meciului în urma incidentelor din tribune. :D

2 A notat cîte torţe s-au arun­cat în teren şi în tribune, plus alter­ca­ţia din final dintre fani şi obiec­tele aruncate din ambele galerii.

3 A scris că delimitarea zonei tam­­pon dintre cele două gru­puri de fani nu a fost foarte ri­gu­roa­să, iar suporterii gazdă au pă­truns în zona neutră, fapt ce a pornit conflictul.

EXCLUŞI DIRECT DACĂ RECIDIVEAZĂ
Informaţiile primite de oficialii lui Dinamo duc doar înspre o amen­dă consistentă, plus un ultim aver­tis­­ment. Cu condiţia ca roş-al­bii să nu mai recidiveze în acest se­zon. “Din ce ştiu eu, UEFA nu ţine cont de re­cidivele din anii trecuţi, se ţi­ne cont doar de gravitatea eve­ni­men­­te­­lor. Dar dacă vom fi pe­dep­siţi de do­­uă ori în acelaşi an, vom fi sus­pen­­­daţi direct timp de un an din com­­­petiţiile europene”, a zis Cristi Borcea.

“La Nijmegen a fost o organizare cum n-am văzut nici măcar la Divizia C la noi. Nu era nici un jandarm pe stadion, nimic. Ceva inadmisibil!”
CRISTI BORCEA, preşedinte executiv Dinamo



Nimeni de la dinamo la Nyon
Dinamoviştii au primit ieri o foaie din partea UEFA, care le-a transmis că nimeni din partea clubului din Ştefan cel Mare nu va avea acces la Comisia de Disciplină, de azi, a forului european. Singurul care va fi prezent este Ionuţ Lupescu, membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, însă acesta nu va avea drept de vot. :(

Olandezii la Phoenicia şi Marriott
Oficialii dinamovişti au fost con­tac­taţi deja de către olandezii de la NEC în privinţa procedurilor de cazare, în perspectiva partidei retur de joia următoare. Echipa batavă se va ca­za la Hotel Phoenicia, iar sponsorii şi oficialii lui NEC vor sta la Marriott.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.