Liga 1

Mitea: “Remediu psihic”

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  vineri, 26 septembrie 2008

Mitea spune că în Ştefan cel Mare a găsit susţinerea de care are nevoie pentru a reveni în fotbalul mare


– Nicule, cînd te vedem pe teren în tricoul lui Dinamo?
– Am urmat programul de re­cu­perare cu Sensei, tatăl lui Marius Niculae, şi aş vrea să debutez cît mai repede, dar o iau treptat, ca să nu mai risc o altă accidentare. O să joc doar o repriză cu Bistriţa, aşa sper. Mi s-a luat de ghinioane! Sincer să fiu, la ce stres am avut cu pro­blemele medicale, nici nu mai ţin minte cînd am jucat ultimul meci.

– Cu ce gînduri te-ai întors?
– Am venit să joc, dar asta nu înseamnă că am postul de titular asigurat. Vreau să fac performanţă şi să pot reveni în vîrf. Important este să am continuitate pentru că asta mi-a lipsit. Cum eram un pic în vînă, cum veneau nenorocirile peste mine. Am 23 de ani, am timp şi sper să revin şi la “naţională”.

“Stadionul lui Dinamo e neschimbat, nu s-a făcut nimic la el. În Olanda, majoritatea arenelor sînt perfecte, iar noi ne chinuim să găsim un stadion pentru «naţională»”

“SĂ NU MAI AUD DE OLANDA!”

– Îţi propui ceva anume?
– Las lucrurile să vină de la sine. Îmi doresc să-mi revin psihic, pentru că am nevoie să mă liniştesc sufleteşte. Iar aici, la Dinamo, am găsit remediul cel mai bun. Aici mă simt ca acasă, sînt înconjurat de cei dragi, de suporteri, de prieteni. Apoi, îmi doresc să cîştigăm cam­pio­natul. Avem echipă foarte bună şi cred că avem şanse mari să luăm titlul. Şi vrem în grupele Champions League. Dinamo a avut ghinion pînă acum, dar odată şi-odată trebuie să reuşim! ;)

9 meciuri a bifat Nicolae Mitea în tricoul lui Dinamo fără gol, în sezonul 2002-2003, înainte să se transfere la Ajax

– Ai vrea să te întorci la o echipă din Occident?
- Da, e normal, dar momentan mă gîndesc doar la Dinamo. Ori­cum, nici nu mai vreau să aud de OIan­da! Am pus punct acestui cam­pionat, am tras prea multe acolo. Spania mi-ar plăcea cel mai mult, cred că se pliază pe stilul meu de joc.

“Ascult manele, de ce să nu ascult? Toată lumea face asta, chiar dacă mulţi nu re­cu­nosc. Ascult şi muzică indiană, şi spaniolă, orice sună bine”

“DE CE NU M-A FERIT DUMNEZEU DE RELE?”

– Care au fost cel mai frumos şi cel mai greu moment din ca­rie­ră?
– Partida de la “naţională”, cu Ma­cedonia, dar nu vreau să trăiesc din amintiri. (îl pufneşte rîsul) Ştii ver­surile alea “Amintirile mă chi­nuiesc, amintirile mă răscolesc, nu mai rezist!”. Cele mai grele clipe le-am trăit cînd am fost accidentat. (oftează îndelung) Mereu mă gîn­deam: “De ce nu joc şi eu, de ce am atîtea ghinioane? De ce nu mă fereşte şi pe mine Dumnezeu de rele?”. :s Am credinţă în Dum­nezeu şi sînt convins că El le aran­jează pe toate aşa cum trebuie. Va fi lumină şi pe strada mea!

– Cum crezi că ar fi fost cariera ta fără accidentări?
– Ar fi fost foarte bună, cu siguranţă ajungeam foarte sus. Sînt băiat modest, dar ştiu ce pot!

– Cum ţi se pare campionatul intern?
– Mult mai bun decît în trecut. Nu e foarte mare diferenţă între Liga I şi campionatul olandez. Sincer, sînt puţin peste şi cred că asta este şi datorită infrastructurii superioare de acolo. N-aţi văzut ce stadioane au?


“STAU CU FAMILIA, ÎN AFARĂ DETATĂL MEU!”
Nicolae Mitea spune că, de cînd a revenit la Dinamo, locuieşte cu mama şi fraţii săi. “Mi-a fost dor rău de tot de familie. E greu să stai departe de cei dragi şi să vii în ţară de două ori pe an sau să vorbeşti cu ei doar la telefon. Stau cu părinţii şi cu fraţii mei, mai puţin cu tata, care este mai problematic de felul său!”, a spus Mitea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.